Soveplads og aktiviteter

En killing på 14 uger sover stadig rigtig meget, og man skal respektere dens søvn og lade den i fred, når den sover/hviler.

Katte kan godt lide at sove højt, og selvom de færreste synes, at kattetræer er kønne, så er de smarte, fordi de opfylder flere funktioner. Vælg et højt kattetræ med stor hule, gode tykke kradsestammer, store hængekøjer og en hyggelig kurv øverst oppe. De billigste kattetræer holder ikke længe - Zooplus.de er noget billigere end den danske Zooplus. Udvalget er det samme, og det er gode solide træer. Beslut fra begyndelsen, hvor killingen må være ...får den lov at være i sengen, i sofaen og på borde, så er det det, den gør. Katte kan være meget vedholdende og insisterende, men de kan lære alt - også at de må ligge på et tæppe på sofaen. Flyt killingen stille og roligt hen, hvor den må være. Vælg en lyd, der er nem at sige, og brug den, når killingen gør noget godt eller noget, den gerne må, og supplér måske med en lille godbid.

Britter har det ofte varmt, så de elsker at ligge i håndvasken på badeværelset. De kan også godt lide at ligge udstrakt og gerne på ryggen. Skal man transportere killingen (fx til dyrlægen, i sommerhus o.l.), så er det en god idé at tilbyde transportkassen som opholdssted, så killingen er vant til kassen. Når killingen er vågen skal den aktiveres/lege... drillepinde kan de fleste killinger ikke stå for, filtkugler (søstrene Grene) er de vilde med, aktivitets kasser, hvor de skal fiske godbidder op, er et hit. Papkasser med huller er også et billigt legetøj. Små bløde bolde, der hopper, forskellige små tøjdyr med catnip er også fine - leg med killingen, men lad den også lege/aktivere sig selv. Med små bløde godbidder som belønning kan man lære den: at komme, at hente ting, at give “High five” og meget andet. Jo mere killingen aktiveres, jo kvikkere og mere aktiv blir den. Voksne britter kan også li’ at lege, så hold gang i aktiviteten, hvis du vil ha’ en kat, der laver andet end at sove. Britten er en muskelkat, og den får ikke muskler af at ligge i sofaen ..