Kattetoilet og hygiejne

Et kattetoilet og grus er, foruden mad og vand, de vigtigste ting man skal bruge til at pleje sin kat.
Katte der levede vildt, brugte blød jord og sand til at dække deres ekskrementer for at skjule deres lugt for andre katte og rovdyr. Det er et stærkt instinkt og killinger er nemme at gøre renlige.
Katte er - generelt - meget renlige dyr, så kattebakken skal også være ren og tilgængelig.
Vis killingen kattebakken med det samme den kommer hjem, så den ved, hvor den skal besørge.
Om man vil ha’ åben kattebakke, lukket eller lukket med låge er en smagssag - killingerne er vant til alle 3 modeller.
Jeg vil anbefale Catit Jumbo kattetoilet (ca. 250kr) Det er solidt, rummeligt, der er høj kant, så gruset blir i kassen, og det kan tømmes uden at tage hele toppen af.
Køb en smudsmåtte i Harald Nyborg eller lign til at lægge foran bakken - den tar gruset, der måtte hænge ved poter og pels.
Kattegrus variere meget i kvalitet. Det kan godt betale sig at købe en god kvalitet, for så er det meget nemmere at holde bakken ren og lugtfri.
Jeg bruger klumpende kattegrus, og vil anbefale 2 mærker.
Det ene er Everclean - der er mange forskellige slags, groft og fint, med og uden duft - duften aktiveres først, når poterne betræder gruset
Jeg har prøvet de fleste, og synes bedst om grovkornet Less Trail. Det andet mærke er mærket Classic. Egenskaberne er stort set de samme på de to mærker. Classic er en smule billigere, men er i plastikposer (lidt uhåndterlige), hvor Everclean er i papkartoner.
Der skal fyldes et lag på 10-12 cm i kattebakken til en start, og fyldes efter ved behov - husk at købe “hundeposer” og evt. engangs latex handsker. Så er det på med en handske - rode rundt i sandet, samle klumper i hundeposen - slutte med at tage handsken af og ned i posen og binde knude. Det går i almindeligt brandbart husholdningsaffald.
Rens bakken 2 gange dagligt - så holder gruset i bakken i flere måneder.